TracTracer Home > Het laatste nieuws van TracTracer VoertuigvolgsystemenNieuws


24-03-2015

 

Diefstal MB Actros met trailer te Schiphol-Zuid

 

In de nacht van zondag op maandag 23-03-2015 is tussen 20.30 en 01.00 uur te Schiphol-Zuid de volgende trekker/oplegger-combinatie gestolen vanaf de Aalsmeerderweg:

 

Mercedes-Benz Actros 1844LS MegaSpace

kenteken: BT-LJ-16

chassisnummer: WDB9340331L242308

kleur: Zilvergrijs

 

Oplegger:

LAG City

kenteken: OK-99-GJ

chassisnummer: YB45030918L036589

voorzien van logo: "T-Rent"

 

Er is een beloning uitgeloofd. Gelieve contact op te nemen met Johan: +31 (0)653866432 .

 

 

Een ieder die meer informatie kan verschaffen omtrend deze diefstal of de huidige locatie van de vrachtauto en/of trailer wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de eigenaar of TracTracer Voertuigvolgsystemen.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Deze objecten waren helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


04-03-2015

 

Gestolen Toyota Landcruiser binnen 20 minuten aangehouden dankzij TracTracer Track & Trace beveiliging

 

In de vroege ochtend van woensdag 4 maart 2015 werd bij een van onze klanten uit Alphen aan den Rijn een Toyota Landcruiser weggenomen. 

 

De Landrcruiser werd om 04.00 uur gestart naast het woonhuis van de eigenaar en reed vervolgens richting de A12. Direct hebben wij een repatriëringsactie opgezet om het voertuig zo snel mogelijk terug te krijgen. In samenwerking met de Landelijke Politiediensten kon het voertuig binnen 20 minuten worden aangehouden op de A20 bij Rotterdam Crooswijk, waarbij een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon worden gearresteerd op verdenking van diefstal.

 

Het contactslot van de Toyota bleek geforceerd waarna het voertuig is afgesleept naar het politiebureau in Gouda alwaar de Technische Recherche onderzoek zal verrichten.

 

De eigenaar en TracTracer bedanken de Politie voor de snelle en geslaagde actie.


11-11-2014


Giant shovel weer terug bij rechtmatige eigenaar


In de avond heeft TracTracer met behulp van politie Zeeland West-Brabant een Giant V452 minishovel terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.


De shovel werd begin van de avond gestolen in Maassluis en getransporteerd naar een oude woonboerderij in Etten-Leur. Aldaar trof de razendsnel gearriveerde politie de machine aan, tussen nog andere machines. De zoon van de bewoner is aangehouden ter verhoor.

Voor de betreffende klant hebben wij al meerdere malen voorkomen dat een machine voorgoed verdween.

Machine gelukkig weer terug bij de eigenaar en weer een tevreden klant!


Onze cliënt en TracTracer bedanken politie Zeeland West-Brabant voor de zeer snelle en geslaagde actie.


21-10-2014


Diefstal 20 stuks stalen rijplaten te Pijnacker


In de nacht van 20 op 21 oktober 2014 zijn vanaf de Oude Leedeweg te Pijnacker, ter hoogte van nummer 2a, twintig rijplaten gestolen vanuit een platenbaan. Het tijdstip van de diefstal is onbekend.


De stalen rijplaten hebben een afmeting van 600 x 60 cm en een dikte van 14 mm. De rijplaten waaren voorzien van een uitgesneden logo in de vorm van een "8" (dit is het logo van MUD Rijplaten).


De Oude Leedeweg loopt langs de provinciale weg N470 bij Pijnacker. Heeft u iets gemerkt van deze diefstal of is u iets vreemds opgevallen of weet u wellicht waar deze rijplaten nu liggen, neemt u dan a.u.b. contact op met Verboon BV Den Haag of met TracTracer. Verboon BV is te bereiken onder nummer 070-3073067.


Verboon BV en TracTracer bedanken u alvast voor uw medewerking.


16-10-2014


Gestolen te Nieuwegein: Volkswagen Caddy


Zondag 12 oktober 2014 is van één van onze relaties een bedrijfsauto gestolen. Het betreft een donkergrijze Volkswagen Caddy met kenteken 5-VBH-14. De auto stond geparkeerd ter hoogte van Hazedrift 88 te Nieuwegein en is vermoedelijk rond 22.00 uur gestolen.


Tevens is van hetzelfde bedrijf in de nacht van 10 op 11 augustus 2014 een tandemas aanhangwagen gestolen vanaf de Burg. Lemmensstraat te Geleen (L). Het kenteken van de aanhangwagen luidt: 34-WH-JH.


Een ieder die meer informatie heeft over deze diefstallen en/of weet waar deze op dit moment zijn wordt vriendelijk verzocht (evt. anoniem) contact op te nemen met fa. Deta Los Infra BV te Den Haag op 06-28088850 of met TracTracer.


Alvast bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Deze objecten waren helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.09-10-2014


TracTracer voorkomt diefstal New Holland minigraver.


In de avond van 9 oktober, rond half tien, ontving de TracTracer Meldkamer een melding van het transport van een New Holland E10 minigraafmachine, voorzien van het TracTracer Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging Systeem. Na contact te hebben gehad met de eigenaar uit Nieuwkoop bleek sprake van diefstal en werd de actie tot repatriëring ingezet.


De machine was weggenomen vanaf een werk aan de Insulindeweg in Amsterdam-Oost en bleek binnen 10 minuten te zijn neergezet op de Termieterweg, eveneens in Amsterdam. Bij aankomst van de (overigens zeer snel gearriveerde) politie en TracTracer bleek de kleine graafmachine in de bosjes te zijn verstopt.


Na kort onderzoek is de machine opgeladen en gestald bij een collega loonwerker uit de buurt, welke naar plaats delict was gekomen met een auto met aanhanger.


De eigenaar en TracTracer bedanken Korps Amsterdam-Amstelland en Huiberts BV voor de snelle assistentie.


08-10-2014


Gestolen Volkswagen Transporter weer terecht dankzij TracTracer.

 

In de vroege morgen van 8 oktober ontvingen wij het bericht van de diefstal van een Volkswagen Transporter T5 bedrijfswagen. De bus stond geparkeerd in Bleiswijk (ZH). Gelukkig was de Transporter voorzien van het TracTracer GPS Track & Trace Beveiligingsysteem, waaruit bleek dat de auto kort na de diefstal gestald was op een achterafgelegen parkeerplaats aan de Veenkade in Waddinxveen.

 

Met behulp van de ingeschakelde politie en TracTracer is het voertuig na kort onderzoek veilig gesteld. Het slot bleek geforceerd waarna de auto waarschijnlijk is gestart via het OBD-systeem. Dit is een veel voorkomende manier van stelen van de VW Transporter, waarvan met name de zeer gewilde T5 modellen

 

De eigenaar van de Volkswagen en TracTracer bedanken Korps Hollands-Midden voor de snelle assistentie. 


02-10-2014


Bedrijfsbus gestolen te Rotterdam


In de nacht van 28-09-2014 (zondag op maandag) is er vanaf het bedrijventerrein aan de Vinkenbaan t.h.v. nummer 73 te Rotterdam een bedrijfswagen ontvreemd. Het betreft een bedrijfsauto van Spiritueel Centrum Isaak & de Schittering. De auto stond voor het bedrijfspand op nummer 73 geparkeerd. Op de foto staat de bus afgebeeld, inclusief bestickering. De bestickering kan uiteraard na de diefstal zijn verwijderd.


Onderstaand de gegevens van de gestolen auto:


Mercedes-Benz Sprinter

kenteken: 68-VF-JS

kleur: wit

voorzien van bestickering "Isaak & de Schittering" / "Medium Tresi Barros"


Een ieder die meer informatie kan verschaffen over de diefstal en/of de huidige locatie van bovengenoemde bedrijfsbus wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met Stichting Isaak & de Schittering tel: 06-19817843. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met TracTracer.


Alvast bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.


05-09-2014


Wederom Rijplaatdiefstal voorkomen dankzij het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem.


Even voor 10 uur 's avonds op donderdag 4 september is in Poederoijen (GLD) een poging gedaan om stalen rijplaten te ontvreemden. 


De eigenaar van de rijplaten had deze beveiligd met het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem welke direct een melding gaf. Toen de gealarmeerde politie, en later ook de eigenaar zelf, ter plaatse kwamen waren de vogels helaas gevlogen. Gelukkig is voorkomen dat de dieven de stalen rijplaten wisten mee te nemen.


Door het Rijplaat Beveiliging Systeem zijn bij de betreffende klant al meerdere diefstalpogingen verijdeld.


19-03-2014

 

Gestolen Giant shovel terug bij rechtmatige eigenaar


In de vroege morgen van 19 maart 2014 kwam op de TracTracer Meldkamer de verplaatsingmelding binnen van een Giant V452 minishovel van een van onze relaties uit Schiedam. De machine werd ontvreemd aan de 's-Gravelandseweg te Schiedam om ca. 04.50 uur.

 

De melding werd door de eigenaar als diefstal bevestigd waarop onder andere het Korps Politie Rijnmond Noord werd ingezet, welke de dief staande hield op de A17 t.h.v. Roosendaal.

 

Na onderzoek en aangifte is de machine om ca. 07.00 uur weer aan de rechtmatige eigenaar overhandigd. De dief is in bewaring gesteld.

 

TracTracer bedankt het Korps Politie Rijnmond Noord voor de snelle assistentie en hun kordate optreden bij deze geslaagde actie.


01-03-2014

 

New Holland T7.270 tractor gestolen te Hazerswoude

 

Zaterdagmorgen 1 maart om ca. 4.30 uur bij Voets Tractoren en Werktuigen BV vanaf het terrein aan de Engelandlaan 8 in Hazerswoude een nieuwe New Holland T7.270 Auto Command tractor gestolen.

 

Het serienummer van de tractor is ZDBZ 20915.

 

De tractor is standaard uitgevoerd zonder bijzondere opties en in de originele kleuren (zie foto van vergelijkbare tractor).

 

Indien iemand hierover meer weet, gaarne contact opnemen met Jos Voets, tel. 06-20004007, of neem contact op met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.


03-02-2014

 

Rijplaten gestolen te Lisserbroek

 

Bron: Entreeding.com

 

Let op: in de nacht van vrijdag 31 januari op zaterdag 01 februari zijn aan aan de Lisserweg te Lisserbroek 20 stalen rijplaten ontvreemd. De gestolen rijplaten (6x1.7 mtr) waren in gebruik door Loonbedrijf J.M. van Vliet uit Ter Aar.

 

Heeft u iets gezien neem dan contact op met:

 

Loonbedrijf J.M. van Vliet 

Oostkanaalweg  32

2461 ER  Ter Aar

t: 0172-602597

 

Of neem contact op met TracTracer.

 

Bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Deze rijplaten waren helaas niet beveiligd met het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van de gestolen rijplaten.


20-11-2013

 

Rijplaten gestolen te Deventer

 

In de nacht van 19 op 20 november 2013 zijn vanaf locatie Oxensteeg te Deventer 26 stuks stalen rijplaten gestolen.

 

De rijplaten behoren toe aan de firma Reko Grondverzet- en Wegenbouwbedrijf Raalte BV.

 

De rijplaten hebben de volgende specificaties:

 

Afmetingen: 5 x 1,7 mtr (LxB)

Gewicht:       ca. 950 kg /stuk

Bijzonderheden: Aan de korte zijden zijn 2 "V"-tekens aangebracht

 

Een ieder die meer informatie heeft m.b.t. deze rijplaat-diefstal wordt vriendelijk verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met:

 

Reko Grondverzet- en Wegenbouwbedrijf Raalte BV.

Dhr. Eric Olde Veldhuis (tel: 0572-351962)

 

Of neem contact op met TracTracer.

 

Bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Deze rijplaten waren helaas niet beveiligd met het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van de gestolen rijplaten.


14-11-2013

 

TracTracer gaat verhuizen

 

Per 15 november 2013 betrekken wij ons nieuwe pand. Ons vorige onderkomen is voor ons te klein geworden zodat we uit moeten wijken naar een ruimer alternatief. 

 

Dit alternatief hebben we gevonden. Na een aantal weken van verbouwen en inrichten is ons nieuwe bedrijfspand klaar om ons de komende jaren van onderdak te kunnen voorzien. Met name onze technische ruimte (welke zes keer zo groot is geworden) is een welkome verbetering. 

 

Graag ontvangen wij u voortaan op onderstaand adres:

 

TracTracer Voertuigvolgsystemen

Ondernemingsweg 4 H.

2404 HN Alphen aan den Rijn

 

Onze telefoonnummers en emailadressen blijven ongewijzigd.


21-10-2013

 

New Holland tractor gestolen te Zeewolde

 

In het weekeinde van 18 t/m 21 oktober 2013 is in Zeewolde een New Holland Tractor gestolen. De tractor stond geparkeerd aan de Baardmeesweg. De precieze datum en tijd van ontvreemding is niet bekend. Onderstaand vindt u de gegevens van de bewuste trekker:

 

New Holland T7-270 Blue Power 

chassisnummer: ZCBZ08495

bouwjaar: 2013 (urenstand circa 600 uur)

uitrusting: voorzien van Zuidberg fronthef met PTO en chromen uitlaat

bijzonderheden: voorzien van speciale lak: Masserati Blauw (zie foto).

 

De tractor is eigendom van de firma W.J.A. Hopmans uit Wieringerwerf (NH). 

 

Een ieder die meer informatie betreffende de diefstal of huidige standplaats van de New Holland trekker kan verschaffen wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met: de heer Ramon Veldboer (tel: 0227-663297 of 06-53311143) van de firma Hopmans. U kunt uiteraard ook contact opnemen met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


De gestolen VW Trasporter T5
De gestolen VW Trasporter T5

17-09-2013

 

Diefstal Volkswagen Transporter te Haarlem

 

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september 2013 is vanaf het Mari Andriesenplein, ter hoogte van huisnummer 43, een Volkswagen Transporter gestolen.

 

Onderstaand de gegevens van de ontvreemde bedrijfswagen:

 

Volkswagen Transporter T5 - 2.5 TDI

kenteken: 35-VTD-9

bouwjaar: 2008

kleur: Donkergrijs

Extra: side bars (chroom) en achterklep i.p.v. deuren aan achterzijde

 

Een ieder die meer informatie kan verschaffen betreffende de diefstal en/of de huidige standplaats van de bedrijfsbus, gelieve contact op te nemen met TracTracer of met de eigenaar:

 

Huis Tuin en Bedrijven Service - Haarlem, contact: Dhr. M. van Houwelingen tel: 06-28437366

 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


14-09-2013

 

Diefstal rijplaten voorkomen. Daders op heterdaad betrapt.

 

Een tweetal rijplaat dieven dachten in de avond van zaterdag 14 september 2013 hun slag te slaan op een werk in Oeffelt (Noord-Brabant).

 

Op het werk lag een platenbaan van stalen rijplaten. De aannemer, afkomstig uit Heesch, was echter voorzien van het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem (RBS) welke direct melding gaf van de poging tot diefstal.

 

Het gealarmeerde beveiligingsbedrijf is, vergezeld door het plaatselijke korps Politie, poolshoogte gaan nemen op de bewuste locatie. Daar troffen ze een kleine vrachtauto en minishovel aan waarmee een tweetal dieven de rijplaten probeerden te stelen. 

 

De twee konden op heterdaad worden aangehouden en zijn in bewaring gesteld.

 

Wederom een succes voor het TracTracer RBS. Bij bedrijven die het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem gebruiken zijn tot nu toe geen rijplaten meer gestolen. 


New Holland TS014 Van der Meer Benthuizen
De gestolen tractor met waterwagen

08-08-2013 (update 16-08-2013: teruggevonden)

 

Gestolen: New Holland tractor met Veenhuis waterwagen

 

In de avond/nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2013 is vanaf sportpark "Het Hoge Land" aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs (ZH) een tractor met waterwagen ontvreemd. 

 

 

Van beide objecten zijn de volgende gegevens bekend:

 

Tractor:

New Holland TN 75S in originele blauwe kleur

 

Waterwagen:

merk Veenhuis (enkelasser)

 

De combinatie is eigendom van Aannemingsbedrijf Van der Meer BV uit Benthuizen. Heeft u meer informatie omtrent deze diefstal, neemt u dan a.u.b. contact op met: Dhr. Joost van der Meer 079-3420601 / 06-52617011 of met TracTracer.

 

Wij danken u voor uw medewerking.

 

Update 16-08-2013: 

Dankzij oplettende collega's (n.a.v. de berichtgeving over de diefstal) zijn beide objecten afgelopen zaterdag en maandag teruggevonden in Pijnacker en Berkel & Rodenrijs.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Deze objecten waren helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.


Gestolen VW Transporter T4 - 2009
Gestolen VW Transporter

01-08-2013

 

Gestolen: Volkswagen Transporter T5 te Stompwijk (Leidschendam)

 

In de nacht van 31 juli op 1 augustus 2013 is in Stompwijk een zwarte Volkswagen Transporter (T5) TDI 1.9 gestolen

 

Van het ontvreemde voertuig zijn de volgende gegevens bekend:

-kenteken:  88-VLN-8

-bouwjaar:  januari 2009

-km-stand:  ca. 120.000 km

 

De bestelbus is eigendom van Loonbedrijf B. Mourits uit Leidschendam.

 

Heeft u nadere informatie betreffende deze diefstal wilt u dan s.v.p. contact opnemen met Dhr. Bas. Mourits (06-13160409) of met TracTracer.

 

Wij danken u voor uw medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.


Gromax BV Giant V6004 T
De teruggevonden Giant shovel

01-07-2013

 

Teruggevonden: Giant V6004 Wiellader te Berkel & Rodenijs

 

Achter een sporthal in Berkel & Rodenrijs (ZH) heeft TracTracer een Giant minishovel, type V6004, teruggevonden.

 

De machine werd in de uren daarvoor gestolen nabij het metrostation. Na de melding is direct actie ondernomen waarna de machine kon worden gelokaliseerd bij het sportcomplex aan de Oudelandselaan. In overleg met de gewaarschuwde politiediensten is het object na onderzoek vrijgegeven en overhandigd aan de rechtmatige eigenaar.

 

De Giant V6004 is eigendom van Gromax Verhuur BV uit Alphen aan den Rijn.


17-06-2013

 

Ahlmann AZ-45 Wiellader gestolen

 

In de nacht van dinsdag 11 op 12 juni 2013 is van de Beek en Daalselaan te Soest een shovel gestolen.

 

Het betreft een Ahlmann Wiellader, type AZ45 (zwenklader) in de originele gele Ahlmann kleur.

 

Overige gegevens van de shovel:

 

Ahlmann AZ45

-bouwjaaar: 2001

-chassisnummer: W09S45C051BA08722

-voorzien van stickers "Van Oostrum Westbroek"

 

De stickers kunnen uiteraard na diefstal zijn verwijderd.

 

Heeft u meer informatie omtrent de diefstal of weet u waar de machine zich op dit moment bevindt, neemt u dan a.u.b. contact op met:

 

Van Oostrum Westbroek BV - Dhr. Rudie van Oostrum (tel: 0346-281443 / 06-22483812) of bel met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor u medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


04-06-2013

 

2 New Holland tractoren gestolen te Rotterdam

 

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juni 2013 zijn van de Schulpweg in Rotterdam een tweetal tractoren gestolen. De trekkers stonden daar gestald, beiden met een kiepwagen welke bij de diefstal zijn afgekoppeld.

 

Beide tractoren (zie foto) zijn van het merk New Holland, type 7030 in de originele blauwe kleur en zijn voorzien van stickers van K.A. van Daalen & Zn. (de stickers kunnen uiteraard na diefstal zijn verwijderd). 

 

Overige gegevens van de tractoren:

Tractor 1: bouwjaar 2008 / chassisnr: Z8BG13117 / ca. 5500 uur

Tractor 2: bouwjaar 2009 / chassisnr: Z9BG02226 / ca. 4700 uur

 

Belangrijk: Van Tractor 2 ontbreekt 1 koplamp en is er schade aan de motorkap.

 

Beide tractoren zijn eigendom van K.A. van Daalen & Zn. BV uit Pijnacker. Een ieder die meer informatie kan verschaffen betreffende deze diefstal en/of de huidige locatie van de tractoren wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de firma K.A. van Daalen tel: 015-3692257. U kunt uiteraard ook contact opnemen met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor u medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Deze objecten waren helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


26-04-2013

 

Takeuchi minigraafmachine ontvreemd

 

Graag verzoeken wij u uit te kijken naar een Takeuchi TB014 minigraver, bouwjaar 2000 en s/n. 11400358. De machine is voorzien van ovale stickers "BOUWLUST" (deze kunnen uiteraard zijn verwijderd na de diefstal).

 

Deze machine is in de nacht van 25 op 26 april 2013 ontvreemd vanaf het Ketenpark Dura Vermeer aan de Rijksstraatweg te Loenen aan de Vecht. De machine is eigendom van de firma Bouwlust v.o.f. uit Hoofddorp. 

 

Wanneer u meer informatie heeft over deze diefstal of het object, neemt u dan contact op met: Bouwlust v.o.f. - Dhr. Rob Lanser - tel. 023-5655296 of mobiel: 06-53554521. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


26-04-2013

 

Aanhangwagen gestolen te Nieuwe Wetering

 

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 april 2013 is vanaf de Ripselaan in Nieuwe Wetering (zie ook onderstaand bericht: "Diefstal van trekker met kipper) een aanhangwagen gestolen. 

 

Het betreft een 3-assige, gegalvaniseerde, oprij-aanhangwagen van het merk Veldhuizen, bouwjaar 2005 en chassisnummer: XL9ATL51805070148. Een opvallend kenmerk aan de aanhanger zijn de 4 ronde LED-achterlichten.

 

Heeft u meer informatie omtrent deze diefstal of weet u waar de aanhangwagen zich op dit moment bevindt, neemt u dan contact op met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


26-04-2013

 

Diefstal van trekker met kipper

 

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 april zijn een trekker en kipper gestolen vanaf de Ripselaan te Nieuwe Wetering.

 

Het gaat hier om een New Holland TS90 tractor (s/n. 143311B/A142) van bouwjaar 2001 voorzien van een overdruksysteem op het dak van de cabine. De kipwagen betreft een BECO drie-zijdige kipper, type Gigant 100-D (s/n. 102170) van bouwjaar 2000.

 

Beide gestolen objecten behoren toe aan de firma A. Bunnik BV / Van Doorn Groep uit Nieuwerbrug (ZH) en zijn gespoten in de bekende gele bedrijfskleur en belettering van dit bedrijf.

 

Een ieder met meer informatie betreffende deze diefstal kan contact opnemen met dhr. Klaas-Jan van Dijk (Bunnik BV/Van Doorn), telefoon: 06-50633620 of met TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


25-04-2013

 

Diefstal stalen rijplaten voorkomen dankzij TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem

 

In het oosten des lands hebben rijplaat-dieven, in de late avond van 24 april, geprobeerd om stalen rijplaten te stelen. De eigenaar van de rijplaten had de platenbaan gelukkig beveiligd met het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem (RBS). 

 

Nadat het systeem alarm had geslagen heeft de eigenaar direct de politie gebeld welke binnen zeer korte tijd aanwezig was. Op de locatie bleek inderdaad dat er geprobeerd was de rijplaten te stelen. Er werd met een zoekactie, waar zelfs nog een politie-helikopter bij werd ingezet, nog geprobeerd de criminelen te vinden maar dit mocht helaas niet leiden tot een aanhouding.

 

Tweede diefstalpoging bij dezelfde eigenaar

Nog geen uur later melde het TracTracer RBS nog een poging tot diefstal bij een platenbaan van diezelfde eigenaar. Ditmaal kwam de melding van net over de grens met Duitsland. Ook hier bleek poging tot diefstal maar waren te vogels helaas gevlogen.

 

Het TracTracer Rijplaat Beveiliging Systeem heeft zich ook nu weer bewezen bij het voorkomen van diefstal van rijplaten.


12-04-2013

 

Liebherr A314 Gestolen te Zaandam

 

In de nacht van 11 op 12 april 2013 is tegenover het ziekenhuis aan de Koningin Julianalaan te Zaandam een mobiele graafmachine gestolen.

 

Het betreft een Liebherr A314 van bouwjaar 2006. Het serienummer van de machine is 63530265. De machine is uitgevoerd met een drie-delige giek en staat op Alliance ballonbanden. 

 

Een ieder die meer informatie kan verschaffen over deze diefstal en/of de huidige locatie van de machine kan contact opnemen met de eigenaar: A.H. van Dam Grond- Weg- en Waterwerken uit Purmerend, telefoon: 06-53867441

Ook kunt natuurlijk ook contact opnemen met TracTracer.

 

Dank voor uw medewerking.

 

Update 14 april 2013: De machine is teruggevonden in Beverwijk dankzij een oplettende collega.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.


29-03-2013

 

Uitreiking Apple Ipad aan winnaar TracTracer Beursactie.

 

29 maart was het Goede Vrijdag. En wel een heel goede vrijdag voor Pieter Bakker van BMV-Assendelft! 

 

Bakker was namelijk de winnaar van de Apple Ipad welke TracTracer heeft verloot onder de klanten die op de BECO Eindejaarsshow, eind december 2012, een order hebben geplaatst.

 

Op de foto staan (vlnr) Pieter Bakker van BMV-Assendelft en Robert Jan Helder van TracTracer bij de overhandiging van de IPAD. Op de achtergrond de Ahlmann AZ-45 wiellader welke recent werd uitgerust met het TracTracer Werkmaterieel Beveiliging Systeem.

 

TracTracer wenst de familie Bakker veel plezier met de tablet waarop ze uiteraard ook de shovel kunnen volgen via de www.MyTracTracer.com webapplicatie.


31-12-2012

 

Diefstal DAF Oprijwagen + Fendt 280P en Volvo L35 te Vlaardingen.

 

In de nacht van 30 op 31 december 2012 zijn vanaf de Hoekerstraat te Vlaardingen een DAF 75 oprijwagen met hierop een Fendt 280P tractor en Volvo L35 shovel gestolen.

 

De Vrachtwagen is een Daf 75 met het kenteken BG-HR-63 met hydraulische kleppen. Op de vrachtauto staat een Fendt 280P trekker met cabine, en een shovel van het merk Volvo van het type L35. Alles is in de kleur rood gespoten. De machines en de vrachtwagen zijn vannacht gestolen in Vlaardingen aan de Hoekerstraat van ons terrein. Ze zijn om 4.00 vannacht weggereden.

 

De combinatie is eigendom van Loonbedrijf Van Etten te Bergschenhoek. Een ieder die meer informatie kan verschaffen over de diefstal of huidige locatie van de objecten wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met TracTracer of Loonbedrijf Van Etten Bergschenhoek, tel: 06-51509040.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking. 

 

Zie ook: Entreeding

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


14-12-2012

 

TracTracer Voertuigvolgsystemen op BECO Open Huis 2012

 

Traditiegetrouw houdt BECO Vianen weer zijn open huis tussen kerst en oud en nieuw. Naast de zeer brede range producten uit de eigen BECO stal presenteren diverse toeleveranciers in de Grond- Weg- en Waterbouw branche hun producten. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en drankje!

 

Ook TracTracer is als vooraanstaand leverancier van het GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiligingsconcept uiteraard van de partij met een prominente stand waar we nadere uitleg en demonstraties van onze GPS Volgsystemen zullen geven.

 

Het BECO Open Huis is vrij toegankelijk en wordt gehouden van donderdag 27 t/m zaterdag 29 december 2012. Openingstijden zijn van 9.00 - 17.00 uur. Locatie: De Limiet 18 - Vianen (Utr.)

 

Voor meer informatie: BECO Open Huis 2012


De gestolen Schaffer 4048
De gestolen Schaffer 4048

28-11-2012

 

Diefstal Schäffer 4048 minishovel in Son en Breugel

 

In de avond van maandag 26 november 2012 is van het industrieterrein Ekkersrijt 3300 te Son en Breugel een Schaffer type 4048  compacte wiellader gestolen. De shovel (bouwjaar 2009, s/n 04010069) was voorzien van palletvorken en blauw/witte stickers van "RECO" welke wellicht verwijderd zijn na de diefstal.Op camerabeelden is te zien dat de machine om 19.00 uur is weggenomen van het terrein van het "Vrachtgebouw Rhenus".

 

De shovel is eigendom van Reco Verhuurcenter Bodegraven. Een ieder die meer informatie kan verschaffen over de huidige locatie van de machine of de wiellader wellicht te koop krijgt aangeboden wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met Reco (tel: 0172-618687) of TracTracer.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


16-11-2012

 

IBSafe: de oplossing voor brandstofdiefstal uit IBC brandstoftanks

 

Per 1 januari 2013 vervalt de ontheffing voor gebruik en opslag van rode gasolie (laagbelaste gasolie met herkenningsmiddelen) voor gebruik in landbouwvoertuigen, werkmaterieel en koelaggregaten. De verwachting is dat, als gevolg van de hogere waarde van witte diesel, de brandstofdiefstal zal toenemen. Met name de veelgebruikte autonome brandstoftanks (de zgn. IBC's) zullen doelwit van criminelen zijn. 

 

Met name voor de IBC's heeft MBT Transport en Oliehandel uit Vijfhuizen de IBSafe ontwikkeld. Dit slot blokkeert de toegang tot vul- en peilopeningen in de tank met een moeilijk te saboteren stalen blokkering i.c.m. discusslot. Op dit moment zijn MBT en TracTracer in overleg over de utbreiding van de IBSafe met GPS Track & Trace.

 

meer informatie: klik hier


Gestolen Terex TC35 + M.A.N. 8F

30-10-2012

 

Terex TC35 minigraver en M.A.N. 8F vrachtauto gestolen te Almere.

 

In de nacht van 29 op 30 oktober 2012 is vanaf Almere Poort een combinatie gestolen bestaande uit een Terex TC-35 minigraafmachine en een MAN 8F vrachtwagen waarop de minigraver stond (zie foto). Het materieel is eigendom van Loonbedrijf Doornewaard uit Oosterwolde (Gld.). Heeft u iets gezien of heeft u een vermoeden waar de gestolen objecten op dit moment zouden kunnen zijn, neemt u dan contact op met TracTracer of Loonbedrijf Doornewaard (06-55373003).

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


Gestolen Giant 452 teruggevonden in Bleiswijk

08-10-2012

 

Giant wiellader teruggevonden dankzij TracTracer Werkmaterieel Beveiliging

 

Een Giant 452 minishovel van een van onze relaties uit Hardinxveld-Giessendam bleek op 8 oktober te zijn verdwenen toen de eigenaar in de vroege ochtend op het werk in Berkel en Rodenrijs aankwam. Na inschakeling van TracTracer werd, 40 minuten na melding, de machine teruggevonden in een opslagloods op een erf aan de Overbuurtseweg in Bleiswijk. De eigenaar van de loodsen verhuurde de ruimtes en wordt niet in verband gebracht met de diefstal. De diefstal is nog in onderzoek door de recherche.

 


05-10-2012

 

Rijplaten diefstal Ypenburg

 

Vanaf een gronddepot in de Haagse wijk Ypenburg zijn in de nacht van 3 op 4 oktober 2012 een 26-tal stalen rijplaten gestolen. Gezien de hoeveelheid en het gewicht van de platen is dit verwmoedelijk met groot materieel gedaan. De rijplaten zijn eigendom van de firma Gebr. Schouls Leiden. Een grote rupsgraafmachine welke voor laadwerkzaamheden op het depot gestalt was hebben de dieven ongemoeid gelaten. De rijplaten zijn voorzien van diverse merktekens welke verwijzen naar de firma Schouls. Heeft u iets gezien of heeft u een vermoeden waar de rijplaten naar toe zijn vertransporteerd, neemt u dan a.u.b. contact op met Schouls Leiden of met TracTracer.


01-10-2012

 

Diefstal twee Massey Ferguson tractoren te Naaldwijk

 

In het weekeind van 29-30 september zijn in Naaldwijk twee Massey Ferguson tractoren gestolen. De tractoren stonden geparkeerd op het opslagterrein op een werk nabij het kruispunt aan het eind van de A20. De tractoren waren voorzien van grondkippers welke zijn afgekoppeld voordat de dieven de tractoren mee namen. Beide tractoren, van de typen 7480 en 6480, zijn eigendom van Loon- en Verhuurbedijf Blommesteijn in Zevenhoven. Wanneer u iets gezien heeft of meer informatie kunt verschaffen omtrent deze zaak, neemt u dan a.u.b. contact op met TracTracer. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Dit object was helaas niet voorzien van TracTracer GPS Track & Trace Werkmaterieel Beveiliging. Wij hebben dit bericht geplaatst als extra service t.b.v. het terugvinden van het gestolen object.

 


26-06-2012

 

Stalen rijplaten nog steeds interessant voor dieven.

 

Door de, nog steeds, hoge staalprijs zijn stalen rijplaten nog steeds een zeer interessante bron van inkomsten voor dieven. Zo ondervond ook de firma Verboon Verhuur BV uit Den Haag. In de nacht van 15 op 16 juni 2012 werden van een werk in Hoogvliet 22 rijplaten ontvreemd. Beveiliging van rijplaten blijkt een zeer moeilijk op te lossen probleem. Toch heeft TracTracer samen met Loonbedrijf Den Hertog uit Benthuizen een systeem ontwikkeld waarmee de kans op diefstal tot een minimum wordt beperkt. Tot nog toe zijn de resultaten zeer bevredigend.


14-06-2012

 

Het aantal diefstallen werkmaterieel neemt weer toe.

 

Na een, relatief,  rustige periode begin dit jaar worden veel ondernemers in de GWW-sector op dit moment geconfronteerd met een groot aantallen gevallen van diefstal van werkmaterieel. Vooral relatief klein werkmaterieel met een gewicht onder de 10.000 kg zijn interessant in de ogen van de dieven. Veelal wordt het materieel ontvreemd inclusief auto of aanhanger waar het object op staat zodat de ondernemers dubbel worden benadeeld. Oorzaak van de stijging is onbekend.


11-06-2012

 

Diefstal werkmaterieel onderdeel van gesprek op TKD 2012.

 

Uit gesprekken en reacties van bezoekers van het driedaagse GWW-evenement TKD in Wezep (7 t/m 9 juni 2012) blijkt de onrust over de diefstal van werkmaterieel. Onderwerp van gesprek was onder andere de in de nacht van 7 op 8 juni gestolen John Deere 4755 met kilverbord van de fa. Beeten en de in de nacht van 8 op 9 juni gestolen Hitachi EX-75 van fa. Biemond & Van Pelt. Uit bovenstaande negatieve ervaringen blijkt de noodzaak van goede beveiliging van werkmaterieel middels GPS Track & Trace, voorzien van doormelding en opvolging.