Over TracTracer

 

Een stukje historie

TracTracer Voertuigvolgsystemen is sinds 2007 gevestigd in Alphen aan den Rijn. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van objectbeveiliging door middel van GPS Track en Trace. De afzet werd de eerste jaren met name gerealiseerd in de GWW-sector (Grond- Weg- en Waterbouw) waar, door de specifieke omstandigheden, een goede beveiliging van werkmaterieel een lastige opgave was. Met het leveren van kwaliteit, service en 'boerenverstand' is daarom een hoogwaardig beveiligingsconcept ontwikkeld waar niet alleen de GWW-sector van kan profiteren. 

 

Full Service Concept

TracTracer heeft al snel gekozen voor een Full Service concept. Zowel productie, levering, installatie als meldkamer en alarm-opvolging worden volledig in eigen huis verzorgd. Dit zorgt voor 'korte lijnen' en snelle reactietijden bij service en alarm.

 

Ontwikkeling en productie

In het begin werden de systemen afgenomen via externe leveranciers maar naarmate de tijd en met name het kennisniveau vorderde werd besloten om de systemen in eigen huis te gaan ontwikkelen en produceren. Ook werd ervoor gekozen om de softwareontwikkeling voor de systemen zelf te doen. Dit beleid paste prima in de visie om zoveel mogelijk de processen in eigen hand te houden zonder zich te hoeven 'verschuilen' achter de tekortkomingen van externe leveranciers.

 

Tegelijk met het besluit tot eigen ontwikkeling en productie van hoogwaardige beveiligingssystemen en software werd het kwaliteitsniveau en met name ook de flexibiliteit bereikt waar men binnen TracTracer naar op zoek was. Klantspecifieke aanpassingen en implementatie van nieuwe functies konden nu in zeer korte tijd worden gerealiseerd.

 

Inmiddels is de ontwikkeling en productie van systemen, samen met elektronica-oplossingen voor derden, ondergebracht in TracTracer Embedded Systems (TES).

 

"...binnen TracTracer zijn we trots op wat we hebben bereikt en dragen dit graag uit naar onze klanten..."